Betting på E-sport – Noe nytt?

E-sport er ganske enkelt videospill i en formalisert form for konkurranse. Dette har stort sett vært mest utbredt i Asia, men har virkelig begynt å slå an i USA, Europa og også i Norge de siste årene. E-sport er populært både som en sosial happening, der gamere konkurrerer mot hverandre på gøy, men også som en konkurranseform i store turneringer, som involverer betydelige beløp i premiepenger.

counter-strikeDe vanligste E-sport spillene er Counter Strike: Global Offensive, League of Legends, Starcraft II, Dota II og Hearthstone. Faktisk så sender TV2 Sumo fra egen E-sport liga hver lørdag! Det sier noe om at dette har begynt å bli populært.

Således er ikke E-sport noe nytt, men muligheten for å plassere pengespill på et slikt konsept er relativt nytt. Betting på E-sport har allerede rukket å bli ganske populært på verdensbasis. Foreløpig er dette, som sagt, et relativt nytt konsept, og fortsatt er det ikke like utbredt hos alle spillselskaper. Hovedgrunnen til dette er ikke mangel på interesse fra hverken selskapene eller spillerne, men det faktum at det kan være utfordrende og vanskelig å fastsette odds på de ulike spillene. Særlig ettersom det er vanskelig for spillselskapene å ha oversikten over statistikken og formen på spillerne som tross alt styrer det hele. Sannsynligvis vil flere og flere få opp øynene opp for denne muligheten, og det antas at alle ville kunne tilby E-sport betting etter hvert.

Underholdningsverdien sammenlignet med og bette på f.eks. klassiske fotballkamper, er nok minst like stor. Det finnes en rekke streaming-tjenester på nettet, som viser spillene du har satset på live. Dermed er det bare å lene seg tilbake og krysse fingrene!

En anbefaling for de som ønsker å prøve ut E-sport betting er å undersøke litt rundt på nettet. Det finnes ulike guider som forklarer deg hvordan du bør gå frem og hva som er viktig å tenke på når man skal plassere ulike spill innenfor E-sport. Får man også muligheten til å prøve ut E-sport betting i “læremodus” hos enkelte spillselskaper, bør man absolutt benytte seg av muligheten.